Cases

Strategische keuze
Een jonge succesvolle ondernemer in IT verwante branche staat voor de keuze of groei op basis van bestaande business (dus focus op sales), of uitbreiding met nieuwe producten of internationale uitrol. Alles tegelijk kan helaas niet dus moet er een strategische keuze gemaakt worden. Daarna komt onvermijdelijk de vraag: 'Hoe vertel ik het mijn aandeelhouders en hoe ga ik het financieren?' Van het één komt het ander. Hij is blij dat hij in deze situatie een ervaren mentor als klankbord heeft.

Carrièreswitch
Een communicatieadviseur in loondienst wordt zelfstandig ondernemer. Zij volgt een coachopleiding en hoopt in de toekomst op interimbasis communicatie- en coachingsopdrachten te kunnen combineren. Mede omdat zij zwanger is, ziet zij niet hoe dit te realiseren. Anderen nodigen haar uit voor samenwerking. Tijdens haar mentortraject komen aan de orde: koersbepaling van haar bedrijf, de work-life-balance, samenwerken of niet.

Overname
In 2006 neemt een vijftigjarige man de helft van de aandelen over van een bedrijf. Daarmee wordt hij voor honderd procent DGA. Het kost hem echter grote moeite het bedrijf vlot te trekken. Met een andere partner begint hij daarnaast een nieuw bedrijf. En als amateurkok start hij in zijn vrije tijd een restaurant aan huis. Met zijn mentor bespreekt hij de volgende onderwerpen: Hoe zorg ik voor een efficiëntere bedrijfsvoering? Hoe vergroot ik de omzet van mijn bedrijf?

Ik mis overzicht
Vanwege enorme drukte komt een jonge onderneemster niet toe aan reflectie op de zaak. Zij zegt een helikopterview te missen en daarom behoefte te hebben aan een klankbord. Graag wil ze ook wat andere zaken stevig doorspreken, zoals het personeelsbeleid, inzicht in de omzet en kosten, eventuele groei en hoe zij een betere leider kan worden. Met haar mentor voert ze regelmatig overleg, waarbij nadrukkelijk ook wordt gekeken naar de cijfers (budget en prognose). Bovendien geeft de mentor huiswerk op. De mentee reageert enthousiast: "Wat biedt deze mentor mij veel perspectief. Ik ben zo blij met deze gesprekken."

Ondernemerschap
Manager groot logistiek bedrijf .Top functie , veel emolumenten . Droomt al jaren van ondernemerschap. Wenst meer vrijheid . BIj coaching wellen vragen op als : wat bepaalt je geluk , wat zijn je talenten , ben je een pur sang ondernemer? Randvoorwaarden worden in kaart gebracht .Proces van zelfreflectie in werking gesteld .Uiteindelijk gekozen voor hybride oplossing : part time baan en meer tijd voor opbouwen eigen consultancy bedrijf . Bovenal meer tijd voor coaching eigen (getalenteerde ) kinderen . Veel creatieve ruimte gevormd.

werkwijze